keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Keskiviikkoleivontaa

Innostuin leipomaan illalla. Tein...
...porkkanaisia rinkeleitä Valion ohjeella...


...ja pehmeitä suklaahippukeksejä Kinuskikissan reseptillä.
Yleensä leivon vain lauantaisin, mutta taidan ottaa ohjelmaan vähintään yhden arki-iltaan sijoittuvan leivonnan joka viikko. Rinkelit olivat hyvä iltapala ja keksit tyydyttävät makeannälän ainakin lauantaihin.









lauantai 20. syyskuuta 2014

Kanatarhan iltatunnelmia

Iltapäivällä löytyi taas muna, vieläpä täsmälleen samasta paikasta kuin eilen. Se oli vielä vähän lämmin, kun otin sen käteeni. Illansuussa kuvasin kanatarhan väkeä. Kanat nautiskelivat illan valosta orrella.
















Karvainen kaveri ja Rane ärhentelivät toisilleen verkon läpi.








perjantai 19. syyskuuta 2014

Muna!

Voi mikä ilon päivä! Kaunis valkoinen muna löytyi pienen kanatalon sisältä. Löysin sen mentyäni tapani mukaan heti töistä tultuani kanoja tervehtimään. Yksi kanoista on siis aloittanut muninnan. Toivottavasti muut neljä seuraavat pian esimerkkiä. Olen ylpeä ja iloinen!
Tässä se on! Täydellisen kaunis valkoinen muna.




Onkohan joku Veli-Matin kanssa iltapäivää viettävistä kanoista se, joka ensimmäisen munan muni?

torstai 18. syyskuuta 2014

Epämukavaa mutta kehittävää

Ratsastin tänään Sällillä ilman satulaa. Kyllä tuntui jalkovälissä sen verran kipeästi, että normaalista poiketen melkein odotin selästä pääsyä. Iloinen olen kuitenkin siitä, että hyvä istunta ja asento löytyivät. Lisäksi opettajan kehut hevosen hyvästä liikkuvuudesta tuntuivat mukavalta.


Sälli tässä, hei!


Syön vähän heinää ennen tuntia.



Tunnille lähdössä


Laukkaa


Satuimme samaan kuvaan: tyttäreni ja Astra sekä minä ja Sälli


sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Yksin kotona

Olen ihan yksin kotona: poika on kaverin kanssa elokuvissa, tytär kaverin luona sunnuntaipäivää viettämässä ja puoliso metsällä. En oikein vieläkään ole tottunut tällaisiin hetkiin. Siksi ilahduin, kun sain mukavasta menosta kertovia kuvaviestejä tyttäreltä:


Tyttäreni  ja hänen kaverinsa pikkusisko



Käsiä ei tarvita hevosen selässä pysymiseen.

lauantai 13. syyskuuta 2014

Lauantai keittiössä

Aloitin aamun leipomalla korvapuusteja. Niistä tuli hyviä.


Puolenpäivän jälkeen sytytin puuhellaan tulen ja laitoin lihakeiton hautumaan. Käytin aineksina lihatiskistä ostettua naudan palapaistia ja tuoreita juureksia.



Hellan hormi lähti pitkän tauon jälkeen hyvin vetämään.




Lihakeitto saa kiehua kaikessa rauhassa kypsäksi.



Koska hella oli lämmin, keitin anopilta saaduista tuoreista puolukoista vielä vispipuuroa.




Tytär teki illaksi ihanan marenkipohjaisen herkun, pavlovan. Hän päällysti marenkipohjan kermavaahtorahkalla, kinuskikastikkeella, mandariinilohkoilla ja vaahtokarkeilla. Nam!




torstai 11. syyskuuta 2014

Virkistyin

Taas kerran ratsastustunti sai minut virkistymään. Alla olivat samat hevoset kuin viikko sitten. Unohdin yli tunniksi kaikki roolini ja olin vain joku, joka tekee asioita hevosen kanssa.


Sälli tallipihalla kentälle lähdössä.

Helmi on ihana hevonen.

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kotiläksy

Tytär oli saanut kotitaloudesta läksyksi omenapiirakan leipomisen. Näin kaunis piirakka syntyi, eikä apuani sen valmistamisessa tarvittu lainkaan. Omenat hän poimi omasta omenapuustaan pihaltamme.


Kyllä oli hyvää vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.


lauantai 6. syyskuuta 2014

Elokuun lukukokemuksia



Näinkö vähän luin elokuussa? Sille näyttää. Ehkä ei vain löytynyt tarpeeksi inspiroivia kirjoja tai ehkä kiinnostus suuntautui muualle. Aikaa ja energiaakaan ei työn alettua ole ollut yhtä paljon kuin lomalla.

Erik Axl Sundin Unissakulkija on jatko-osa toukokuussa lukemalleni Varistytölle. Tarina jatkui karmeana, mutta karmeista tapahtumista huolimatta kirjassa ei mässäillä väkivallalla vaan pikemminkin kartoitetaan syitä, jotka saavat ihmisen tekemään epäinhimillisiä tekoja. Taustalla näyttää olevan epäinhimillisyyttä ja kaltoinkohtelua, kuinkas muuten.

John Greenin Tähtiin kirjoitetun virheen luin vasta elokuvan katsomisen jälkeen. Tiesin siis, mitä
odottaa ja miten henkilöille käy, mutta silti lukukokemus oli hyvä. Kirja ja elokuva vastaavat toisiaan
harvinaisen hyvin.

Laura Honkasalon Nuukaillen oli mielestäni mukava, kulutuskriittistä ajattelua vahvistava teos. Luin sen kuukausi sitten, ja kun nyt teosta muistelen, ei sisällöstä oikein jäänyt mieleen yksityiskohtia. Kuitenkin huomasin yhtyväni kirjoittajan ajatuksiin monessa asiassa ja kirjan perusajatus siitä, että tavara ei tuo pitkäkestoista mielihyvää, vain vahvistui entisestään.

perjantai 5. syyskuuta 2014

Kasvua kanatarhassa

Kanojen harjat ja heltat ovat alkaneet kasvaa ja muuttua punaisiksi. Muninnan pitäisi siis lähiaikoina alkaa. Iän puolesta se alkaa varmaan tämän kuun lopussa.





Hissu





Hissu





Hissu





Rane vahtii tyttöjen ulkoilua.

















Karvainen kaveri auttaa paimentamaan linnut tarhaan.


torstai 4. syyskuuta 2014

Tallilla

Oli hieno ratsastustunti. Tyttärellä oli alla Sälli ilman satulaa, minulla Helmi satulan kanssa. Laukattiin kunnolla ja harjoiteltiin kolmikaarista kiemurauraa harjoitusravissa. Tuntui kunnolla vatsalihaksissa.

Sällistä tuli heti tyttären suosikkihevonen. En ihmettele.


Helmi





keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Granolakokeilu

Tänä iltana kokeilin jo ajat sitten talteen ottamaani granolareseptiä. Granola on uunissa paahdettu rapea mysli, ja tähän tuli mm. kaura- ja ruishiutaleita, auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, manteleita, hunajaa, rusinoita ja kuivattuja karpaloita. Lisäksi tein kuningatarrahkaa ja poimin karhunvatukoita koristeeksi. Hyvää!







tiistai 2. syyskuuta 2014

Kuivuri hurisee

Sain kollegalta lainaan hyötykasvikuivurin, jonka avulla sienten kuivaaminen sujuu tehokkaasti. Kävimme tänään illansuussa sienessä ja saimme taas niin kantarelleja, mustia torvisieniä kuin herkkutattejakin.  Kuivattavaa riittää.

Valitsin kuvaan kunkin lajin kauneimpia edustajia.