lauantai 18. lokakuuta 2014

Lokakuinen lauantai

Kävimme koirien kanssa rannassa. Talvi tekee tuloaan.
Järvellä oli jo ohut jää.











Rukka


Tytär leipoi illaksi mutakakkua. Kyllä oli hyvää.



tiistai 14. lokakuuta 2014

Veli-Matti ja tytöt

Nyt kukkoja on enää yksi. Talvikodissa kukoille tuli sen verran pahoja tappeluita, että päätimme jättää vain Veli-Matin henkiin. Ranen ja Hissun elämä loppui eilen silmänräpäyksessä, kun ne teurastettiin tarkalla kirveeniskulla. Paha mielihän siitä tuli, mutta ei voi mitään. Veli-Matti on rauhallinen, kiltin oloinen kukko, ja siksi se sai säilyttää henkensä.
Veli-Matti on nyt ainoa kukko.
Tämä kanatyttö oli saanut kukkojen tappelusta verta rinnuksilleen.

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Talvikotiin!

Siirsimme kanatarhan väen tänään talvikotiin, joka sijaitsee appivanhempieni entisessä sikalassa aivan Kotipihan lähellä. Kuljetimme neljä lintua kerrallaan auton takakontissa olevassa koirankuljetushäkissä. Matkanteko veti kanat ja kukot hiljaisiksi, jopa pelokkaiksi. Illansuussa kävin tervehdyskäynnillä. Kaikki oli muuten hyvin, mutta Rane oli onnettoman oloisena nurkassa niska verisenä. Se oli varmaan tapellut joko Hissun tai Veli-Matin kanssa. Jokohan alkaa olla aika karsia kukkojen määrää kolmesta yhteen...

Talvikodissa on vasta maalattu seinä ja puhtaat purut lattialla.






Rane on nurkassa vähän rökitetyn oloisena. Liekö syynä etualalla kauraa nokkiva Hissu?


lauantai 4. lokakuuta 2014

Kotipihan eläimiä

Syysaurinko paistaa ja maisemassa on vahvat värit. Teki mieli ottaa Kotipihan eläimistä kuvia.

Kanatarhan väki












Ranessa on kaksi puolta: se on ärhäkkä lauman johtaja, mutta toisaalta se tulee mielellään syliini siliteltäväksi. Seuraavat kaksi kuvaa otin Ranen ollessa kaikessa rauhassa sylissäni.












Hissu

Rukka

Kaapo



torstai 2. lokakuuta 2014

Lokakuun alussa

Taas sanoja tuntuu tulevan vähän enkä oikein kuviakaan ole arjesta ottanut. Jotain sentään:
Kaikki viisi kanaa munivat. Osa munii jo aivan normaalikokoisia munia, mutta näinkin pieniä suloisia munia on joku kanoista pyöräyttänyt. 

Tänään kävin ratsastamassa. Sällin kanssa sujui hienosti; oli helppo mukautua hevosen liikkeisiin. Kuva on otettu ennen tunnin alkua. Tunnin päättyessä oli jo aivan hämärää.