torstai 23. huhtikuuta 2015

Puomitunti

Työpäivän jälkeen olin vähän päänsärkyinen, mikä on kohdallani hyvin harvinaista. Onneksi lähdin ratsastustunnille, sillä tehokas, hyviä puominylitystehtäviä sisältänyt tunti tyynessä kevätsäässä teki hyvää ja vei säryn pois. Helmin kanssa oli mukava liikkua.

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Pieniä ompelutöitä

Sain kauniita, upean värisiä Fazerin sinisen nyyttimallisten konvehtien papereita ja tilauksen tehdä kolme pussukkaa latureita, kuulokkeita ynnä muuta varten. Tällaisia niistä tuli. Asettelin kuhunkin paperit vähän eri tavalla.
Nämä ompelin jo eilen.


Tämä valmistui tänään.


maanantai 20. huhtikuuta 2015

Vesille ja kohta matkallekin

Lauantai-iltana mies sai vihdoinkin laskettua veneen vesille. Taisipa hän käydä kahluuhousut jalassa rikkomassa lapiolla viimeisiä jäitä, jotka estivät pääsyn avoimelle järvenselälle.
Tätä hetkeä on odotettu koko talvi.





Kapeahko jäälautta esti pääsyn rannasta selälle.

Se piti tietysti raivata tieltä sekä veneestä...



...että veneen ulkopuolelta käsin.





Oli mukavaa käydä pitkästä aikaa järvellä.

Olen pienen mittakaavan matkailun, kuten veneilyn, ystävä. Vajaan kuukauden päästä lähden
kuitenkin työhön liittyvälle matkalle Etelä-Eurooppaan. Siksi ompelin passia ja muita matkalla tarpeellisia papereita varten kotelon, josta tuli aika hyvä.

Kotelo taittuu kolmeen osaan ja sulkeutuu magneettinapilla.



Sisällä on omat lokerot passille, vakuutuskortille ja vaikkapa lentoon liittyville papereille. Eipähän tarvitse kaivella näitä sekaisen olkalaukun uumenista.



Tiput ovat tänään kolmen viikon ikäisiä. Vein ne aamulla ulkotarhaan, ja ne selvästi viihtyvät siellä, sillä on tilaa pyrähdellä ja kuopsuttaa sekä mökki, johon pääsee suojaan.  Ulkona pitää olla hyvät eväät, joten tarjoilin niille munahakkelusta. Illalla otan tiput sisälle, ja silloin häkissä on tarjolla kaali-porkkanaraastetta.




lauantai 18. huhtikuuta 2015

Aamupäivä pihalla

Tänään olin koko aamupäivän ulkona, ihan vain omalla pihalla. Kohensin kanojen ulkotarhan sellaiseen kuntoon, että sinne voi tulla asumaan. Tyhjensin kanojen mökistä sinne viime syksynä jääneet purut ja levittelin ne pensaiden alle. Osa kanankakkapurusta päätyi kasvilavoihin maanparannusaineeksi. Lopuksi toin mökkiin uudet kuivat purut, ja sitten jo hain tiput tutustumaan uuteen ympäristöön. Ne olivat ulkona noin neljä tuntia, ja huomenna pidennän ulkoiluaikaa.
Alkuun piti tarkkailla ympäristöä mökin luukulta käsin.








Valkoinen kukko (?) lähti ensimmäisenä laajentamaan reviiriään. 





Ruoka- ja vesikupit löytyivät mökin vierestä.






Ruokailun jälkeen ympäristön tutkiminen jatkui. Karvainen kaveri tarkkailee verkon takana.







perjantai 17. huhtikuuta 2015

Hyvä tunti taas

Eilen kävin ratsastamassa, ja voi ihanuus: sain mennä Jarskilla.  Karsinassa se oli vähän oikukas ja alkutunnista jäykkä, mutta se kuitenkin rentoutui ja hörisi tunnin loppupuolella tyytyväisen oloisena. Oli mukavaa.
Jarskilla on hyvät, vahvat värit.


keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Tiput kasvavat

Tiput ovat ohittaneet untuvikkovaiheen, ja ne alkavat olla linnun näköisiä. Kaikilla kasvaa siipi- ja pyrstösulkia, ja orrellakin ne jo osaavat istuskella. Minusta tuntuu, että vaaleat yksilöt ovat kukkoja ja tummat kanoja. Tämän päätelmän olen tehnyt harjojen perusteella ja myös käytöstä tarkkailemalla. Kaksi vaaleaa yksilöä nimittäin on alkanut uhitella toisilleen kaulat pitkinä, mitä musta ja ruskea eivät tee. Lisäksi kukoiksi olettamiini lintuihin tulee sulkien kasvaessa koko aja uusia värisävyjä.

Sukupuoliveikkaukseni vasemmalta lukien on seuraava: kana, kukko, kana, kukko.



Tämä tipu on melko varmasti kukko.




Tämä viimeisenä kuoriutunut pienin tipu - toivottavasti kana - on suosikkini.


 Toivottavasti sää lämpenisi, sillä haluaisin siirtää linnut päiviksi ulkotarhaan, jossa niillä on pieni suojaisa mökki. Yöksi ottaisin ne vielä sisälle. Sään lämpenemistä toivon myös siksi, että olisi mukava saada vene vesille.
Sinikiven rannan edusta vapautunee jäistä ennen viikonloppua. Tämä kuva on otettu tänään illalla.

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Uusi olkalaukku

Sain valmiiksi alkuviikosta aloittamani olkalaukun. Kangas on kaunista kanvaasia, jota en kerta kaikkiaan voinut vastustaa nähtyäni sitä amerikkalaisilla käsityösivuilla. Tai vastustin aikani, mutta sitten huomasin, että kangas oli laukun kaavan kanssa hyvässä alennuksessa etsy-sivustolla. Tein tilauksen, ja vähän reilun viikon päästä Amerikasta matkannut lähetys odotti postilaatikossa.

Punaiset mustang-hevoset laukkaavat laukun pinnalla. Vuori on tummansinistä puuvillaa.
Kaava oli erittäin hyvä ja englanninkielinen ohje tarkka ja toimiva. Siksi tätä oli mukava tehdä.


Laukun molemmissa päädyissä on taskut. Vuoriin ompelin päälikankaasta kaksiosaisen taskun, ja laukun saa suljettua olkahihnojen välistä magneettilukolla. 
Tästä tuli mielestäni hieno!


Päivä oli lämmin, joten tiput pääsivät taas ulos. Illansuussa kävelimme pihastamme pellon reunaa pitkin rantaan, sytytimme nuotion ja paistoimme makkaraa. Oli hyvin huhtikuista.


lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ulkoilua

Tänään veimme tiput ensimmäistä kertaa ulos. Ajattelin totuttaa niitä vähitellen, ja aurinkoisena päivänä oli hyvä aloittaa.











Siipisulat kasvavat nopeasti, vaikka ikää on alle kaksi viikkoa.



Ulkoilun jälkeen tarjolla oli kurkkuhakkelusta, josta tiput selvästi pitävät.








torstai 9. huhtikuuta 2015

Thank you again, Sharon!

Aiempi tilkkuvaihtoparini Sharon ehdotti, että tekisimme myös toisillemme kynttilänalusliinat, vaikka tätä vaihtoa varten saimme jo uudet parit. Ajatus oli mielestäni hyvä, ja tänään posti toi Englannista mieleisen paketin. Sain peräti kaksi tilkkutyötä ja kaikenlaista muuta mukavaa: lehden, ohjeita ja suloisen pehmomäyräkoiran.
Thank you, Sharon! The candle mats are beautiful. And the dachshund: I love it! In the evening after the riding lesson I will light a candle and read the magazine with no hurry.

Tänään ensimmäinen krookus oli avannut pihallamme kukkansa.


Sinisävyiset krookukset ovat lempikukkiani.


Illalla oli ratsastuksen vuoro ja sain taas mennä Sällillä. Kenttä oli kurainen, mutta laukannostopainotteinen tunti tehokas ja antoisa.


Sälli

Rapa roiskui kentällä.






keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Uusi huivi

Sain pari viikkoa sitten aloittamani huivin valmiiksi. Siitä tuli hyvä. Saisi vain kevät edetä, että voisin iltaisin käyskennellä pihalla ja istuskella terassilla huivi harteilla.
Malli on Stockinette Haruni, jonka ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä.

Tässä vielä kuva kauniista tipuistamme.

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen

Pitkä viikonloppu teki hyvää. Olimme kotona, valmistimme hyviä aterioita, siistimme pihaa ja ihmettelimme tipujen kasvua.

Lauantaina kävimme pääsiäiskokolla Sinikiven rannassa.



Auringonlasku oli upea.


Sunnuntaina ajoimme Mustallevirralle, jossa oli jo avovettä.

Tiput ovat nyt viikon ikäisiä. Ne kasvavat melkein silmissä ja ovat toimeliaita. Ne oppivat nopeasti: esim. nipallisen juoma-automaatin toiminnan ne oivalsivat heti. Ne ovat alkaneet myös pyrähdellä, ja yksi pääsee jo lehahtamaan lämpölevyn päälle. Tänään kiinnitin niille orren, jotta voivat opetella sillä istumista.



Munahakkelus maistuu tipuille.


Kamera kiinnostaa.


Ikää on vasta viikko, ja siipisulat ovat näin hyvällä alulla.


Tiput tottuivat nopeasti uudenlaiseen ruokintakaukaloon.

Karvaiselle kaverille tipuhäkin elämä on parasta tosi-televisiota.

Toivottavasti yhteiselo sujuu hyvin pihallamme ensi kesänä.