keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kaikenlaista pientä

Viime viikonloppuna alkoi tuntua jo vähän jouluiselta, kun tytär leipoi piparkakkuja itse valmistamastaan taikinasta. Tuoksu on joka vuosi yhtä ihana.
Ensimmäinen pelti lähtee uuniin.

Apuani ei juuri enää tarvita. Ylellistä!






Minä pidän ohuista, rapeista pipareista, ja nämä ovat juuri sellaisia. Vain yksi pellillinen paloi, ja se oli minun huolimattomuuttani, sillä minun tehtäväni oli huolehtia paistaminen.


Maanantai-iltana ohjelmassa oli ratsastusta. Oli erityisen hyvä tunti, sillä nyt tuntuu, että alan hallita vastalaukan noston hyvin. Ainakin Elviksen kanssa.

Elvis


Tytär ratsasti Feminalla.

Olen vähitellen, vaihe kerrallaan, ommellut karkkipaperituotteita.

Pihlajaa ja Pätkistä

Budapestiä, Talvea ja Fazerin sinistä


Tämä oli uusi kokeilu: tein matkalta mukaan lähteneestä Ateenan turistikartasta kaksi pussukkaa.

lauantai 21. marraskuuta 2015

Ensilumen viikko

Alkuviikosta alkoi sataa lunta. Oli mukava ratsastaa lumisella kentällä ja hengittää pakkasen puolella olevaa ilmaa. Harjoittelimme vastalaukkaa, tällä kertaa Eltonin kanssa. Elton on ihana, vireä tapaus, mutta sillä on taipumusta lähteä laukkaamaan omin päin vähän minne sattuu. Näitä laukkapyrähdyksiä se teki nytkin. Pysyin kuitenkin selässä, vaikka pari kertaa olin aika varma, että putoan.

Elton lumisateessa


 Ompelin kuudennen blokin talvipeittoon. Peittoon rakentuva kylä kasvoi tällä kertaa Tilkkupuodilla.

Blokki 6: Tilkkupuoti


Liitin blokit 4, 5 ja 6 sekä lumiukkoblokin yhteen, ja niistä muodostui Talvipeiton toinen rivi. 


Toisella rivillä on postitoimisto, kirjasto ja tilkkupuoti.


Pitkästä aikaa teki mieli neuloa. Tein joogasukat, jotka otan heti käyttöön. Niistä puuttuu kantapää ja kärki, joten ne jalassa ei liukastu joogaliikkeitä tehdessä. Jalat pysyvät kuitenkin lämpiminä.
Neuloin joogasukat Novitan Nallesta. 

lauantai 14. marraskuuta 2015

Oreoita

Tytär teki tänään Oreo-keksejä Kinuskikissan ohjeella. Niistä tuli erittäin hyviä.

Tässä on keksipohjia paistamisen jälkeen. Ne maistuvat vahvasti kaakaolle, sillä taikinassa on runsaasti tummaa kaakaojauhetta. Sitä käytettiin apuna myös kaulimisessa.



Tässä on meneillään täytteen pursottaminen.

Oreoita syntyi 40 kappaletta.


Leipuri halusi lopuksi ottaa luomuksestaan taiteellisen kuvan. Tässä se on.



torstai 12. marraskuuta 2015

Vanha villapaita

Joskus käsitöitä tehdessäni ajattelen, että tuotan vain täytettä kaappeihin. Ajattelen joskus sitäkin, että vuosikymmenien päästä ehkä lapseni ja lapsenlapseni tuskailevat tyyliin "ei tuollakaan mitään tee, mutta ei kai sitä voi poiskaan laittaa, kun se on äidin/mummin tekemä". Tällainen ajatus kävi mielessä esimerkiksi edellisen postauksen tilkkutyön kanssa.

Kuitenkin itse tehdyssä, hyvästä materiaalista tehdyssä tuotteessa voi parhaimmillaan olla käyttöarvoa pitkäänkin. Näin ajattelin, kun tänään pesin villapaidan, jonka tyttäreni oli jättänyt pyykkikoriin.

Neuloin tämän paidan 13-vuotiaana, siis yli 30 vuotta sitten. Tuntuu kummalliselta, että sen ikäisenä olen tehnyt näin ison käsityön. Malli on klassinen revontulineule, ja muistan valinneeni hyvää väriyhdistelmää pitkään kotipaikkakuntani lankaliikkeessä, jota ei tietenkään enää ole olemassa. Harmaiden osioiden neulominen oli puuduttavaa, mutta kirjoneuleosioiden tekemisestä muistan nauttineeni.Langat olivat hyvät, sillä paita ei ole mennyt miksikään paljosta käytöstä ja useista pesuista huolimatta. Olin oikeastaan jo unohtanut koko neuleen, kunnes se muutama vuosi sitten putkahti esiin eräästä laatikosta. Hienointa kuitenkin on, että pukeutumisen suhteen tarkka teinityttäreni haluaa käyttää tätä. Se on hänelle juuri sopivan kokoinen.

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Marraskuun alussa


Marraskuun alussa olen...
...polttanut kynttilöitä...



...innostunut eksoottisista hedelmistä, erityisesti granaattiomenasta...


...pudonnut tuulenpuuskaisena iltana uuden tuttavuuden, Feminan, selästä...


...syönyt tyttären isänpäiväksi tekemää ihanaa suklaakakkua...


...ja harjoitellut avotaivutusta ja vastalaukkaa Piirron, suosikkini, kanssa.


Lisäksi sain valmiiksi pienen tilkkutyön, jonka tikkasin koneella.


Se saa alkuun olla olohuoneen nurkassa olevalla pöydällä.