tiistai 5. toukokuuta 2015

Valmis!

Vihdoinkin sain pitkään työn alla olleen, ompelupisteessäni pyörineen tilkkupeiton valmiiksi. Aloitin tämän työn kesällä 2013. Peitto valmistui vähitellen, sillä se oli Fat Quarter Shopin Block of the month -peitto. Oli mukava tehdä peitto tällä tavalla rauhassa blokki blokilta edeten. Sain peiton pinnan valmiiksi jo loppukesällä 2014, mutta tikattavaksi lähetin sen vasta tänä keväänä. Tikkaus on kaunis: se on Töölön Tilkkupajan taitavan Soile Kivisen käsialaa.

Nimesin peiton yksinkertaisesti Kesäpeitoksi, sillä väri- ja kuviomaailma on kesäinen. Huomenna kiinnitän peiton taustapuolelle tilkun, johon olen kirjannut peiton nimen, tekoajan (2013 - 2014), peiton ompelijan eli oman nimeni ja tikkaajan eli Soilen nimen. Tilkku on minulla jo valmiina odottamassa, mutta en juuri nyt jaksa sitä ommella. Sain käsin ompelusta tarpeekseni, kun kiinnitin kanttauksen viimeisen sivun äsken. Tuntuu, että pistoja tuli tälle päivälle tarpeeksi.
Kesäpeitto on valmis. Levitin sen olohuoneen lattialle, ja Rukan (vasen yläreuna) piti heti päästä laskemaan tassunsa peiton päälle. Tätä peittoa en kyllä anna koirien myllätä.


Peitossa on 12 erilaista blokkia, joille yhteistä on sininen keskusneliö.



Taustakangas on beige kirsikkakangas. Tikkauksissa on selkeitä kukka- ja lehtikuvioita. Sininen kanttaus on mielestäni raikas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti