sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kukassa viikolla 27

Kotipihan terassilla on saanut nauttia koko viikon syreenin ja suviruusun tuoksusta sekä niiden kauniista väriyhdistelmästä. Päivänkakkaratkin jatkavat kukkimistaan. Ne huojuvat viehkeästi tuulessa.
Rungollisen syreenin upea kukinta jatkuu. Suviruusu kukkii sen alapuolella.



Suviruusu







Päivänkakkarat ovat mielestäni ihania, selkeitä kukkia. Olen kasvattanut nämä monta vuotta sitten siemenistä. Ne ovat jotain isokukkaista, pitkään kukkivaa lajiketta.



Olen antanut niiden vallata ison osan huvimajaa ympäröivästä istutuksesta.



Toinen suosikkikukkani on pioni. Nuput ovat pulleita, ja luulisin kukinnan alkavan reilun viikon päästä. Sitä kannattaa odottaa.



Pionin nuppuja




Pihan nurkalla, lähellä kanatarhaa kukkii teresanruusu. Istutin ehkä viisi vuotta sitten tuohon nurkkaukseen pari teresanruusua, pari rusokuusamaa ja pari syreeniä sillä ajatuksella, että ne muodostaisivat kauniin tuoksuvan, ehkä perhosia houkuttelevan aidanteen. Jostain syystä kasvit ovat kasvaneet kokoa aika vähän. Ehkä lähistöllä kasvava koivu vie niiltä kasvuvoimaa tai ehkä ne kasvattavat vielä juuristoa. Jospa kymmenen vuoden päästä alkaisi tuntua siltä, että minulla on ihana aidanne, joka kukkii vaaleanpunaisin, liiloin ja valkoisin kukin. Ja houkuttelee niitä perhosia.


Suviruusu









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti