tiistai 15. heinäkuuta 2014

Hellepäivä 5: Uusi kanatarha on valmis!

Koko päivän kestäneen ahkeroinnin päätteeksi uusi kanatarha valmistui muuttokuntoon. Mielestäni lopputulos on hieno ja toimiva. Kiitos puolisolle, joka teki kaikkein suurimman työn! Minä lähinnä maalasin ja autoin verkkojen kiinnityksessä. Lapsilla oli vaativa tehtävä: saada asukkaat siirrettyä uuteen huusholliin. Ne kun sinnikkäästi pysyttelivät entisen tarhansa tuntumassa. Lopulta muutto onnistui ja kotiutumista helpotti vesimeloni, jota tarjoilimme avokätisesti. Tässä joitakin kuvia uudesta tarhasta.
Tarha on rakennettu kesähuoneen seinustalle.


Vesi- ja ruoka-automaatit ovat vielä maassa, mutta huomenna laitan ne roikkumaan.



Kanatalo on tarhan sisäpuolella. Toinen syyshortensia pitää varmaan siirtää. Teen siirron vasta syksyllä, sillä pensaissa on paljon nuppuja. Hiekka-/turvekylpypaikka tulee kanatalon vasemmalle puolelle, jolloin kesähuoneen räystäs toimii jonkinlaisena katoksena.


Tarhaan kuuluu myös suojaisa, katettu takaterassi orsineen. Aion laittaa orsien alle lantalaatikon puhtaanapitoa helpottamaan.



Hissu intoutui kiekumaan ja räpyttelemään siipiä jakkaralla, joka on oikeastaan minun  istuskelujani varten. Rane, joka ei ole vielä kiekunut, ihmettelee ehkä vähän kateellisena.

Hissu tuulettaa.


Toivottavasti ensimmäinen yö uudessa tarhassa sujuu hyvin. Kananeitejä selvästi jo väsyttää.
Huomenna rakennamme tarhaan kiipeilytikkaita, niin pääsevät paremmin orsille.


Kanatytöt tutustuvat punomaani pajukissaan, joka vartioi tarhan ovella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti