sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Keittiössä


Koko viikonlopun on satanut eikä ulkonaolo innosta. Siksi keittiössä tuli tehtyä normaalista poikkeavia asioita. Eilen kasasin kasvisvoileipäkakun, jossa on hyvin yksinkertaiset täytteet: tuorejuustolla ja ranskankermalla notkistettua hernesosetta sekä feta-tuorejuustoseosta. Ohje oli Maku-lehden verkkosivulla. Kasvisliemellä kostutettu kakku tekeytyi yön yli, ja tänään koristelin sen. Kakku oli hyvää. Tässä pätee ajatus siitä, että yksinkertaisista, selkeistä aineksista syntyy herkullinen, tasapainoinen lopputulos.

Tässä kakku on valmiina. Koristelin sillä, mitä jääkaapista ja ulkoa kasvilavasta löytyi. 


Kahdessa välissä on täytteenä hernetahnaa, yhdessä fetatahnaa.

 Tänään tein tyttären kanssa tuulihattuja, jotka niin ikään valmistuivat vähäisistä aineksista: voista, kananmunista ja jauhosta.

Tässä pursotetaan tuulihattuja pellille...



...ja tässä ne ovat paistettuina, täyttämistä odottamassa.


Täytimme tuulihatut kermavaahdolla ja tuoreilla kotimaisilla mansikoilla.


Lopputulos oli ilmava ja ihanan kesäinen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti