tiistai 12. heinäkuuta 2016

Heinäkuu etenee

Tänä kesänä kaikki tuntuu tapahtuvan etuajassa: horsma kukki jo ennen juhannusta ja mustikkaan pääsi ennen kuun puoltaväliä. Mansikan satokausikin on jo miltei ohi. Sunnuntaina kävin poimimassa tämän kesän ensimmäiset mustikat. Kerään yleensä pari kolme litraa kerrallaan, sillä hyvä mustikkakangas sijaitsee aivan lähellä. Ensimmäiset mustikat menivät piirakkaan ja aamupalalla nautittaviksi.

Tämän kesän ensimmäisen mustikkapiirakan tein Sikke Sumarin ohjeella. Kardemummalla maustettu pohja on huippuhyvä: rapea ja piirakan hyvin kasassa pitävä.

Eilen aamulla kävimme läheisellä tilalla poimimassa mansikat. Oli jo korkea aika: kypsiä marjoja oli vähän ja osa niistä viime viikon sateiden takia jo aivan homehtuneita. Saimme kuitenkin kerättyä melkein kymmenen kiloa hyviä mansikoita, ja isäntä veloitti vain 20 euroa.
Suurimman osan mansikoista laitoin pakastimeen. Jonkin verran keitin hilloa ja jätin tietysti osan marjoista tuoreena syötäviksi.
Mansikkaoperaation jälkeen - poiminta ja säilöntä oli hoidettu jo aamukymmeneen mennessä - lähdimme veneretkelle koko perheen voimin.

Lapset ovat siinä iässä, että heitä pitää suostutella ja vähän pakottaakin näille retkille.

Veneestä katsottuna Suomi on erityisen kaunis.

Välillä pysähdyimme virvelöimään.

Menimme lopuksi tuttuun niemeen. jossa söimme eväät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti