tiistai 5. heinäkuuta 2016

Sadepäiviä

Pari päivää on ollut sen verran sateista ja koleaa, että olen pysynyt sisällä ommellen ja lukien. Sain Talvipeiton hyvään vaiheeseen: kaikki blokit on ommeltu yhteen ja ensimmäinen reunakaitale kiinnitetty. Reunoille tulee vielä lisää tavaraa: ensin tuuman levyinen vaalea reunus ja ylä- ja alapäätyihin tähtikuvioita. Uloimmaksi tulee muistaakseni vielä yksi tumma reunakaitale.

Talvipeitto alkaa olla voiton puolella.

Tässä on peiton kahdestoista blokki, joka on tietenkin kirkko - ei kai se voi puuttua amerikkalaisesta pikkukylästä.

Sadan blokin peittokin on edistynyt, mutta vieläkin on rästissä useita blokkeja. Välillä mietin, saanko tästä työstä enemmän ärsytystä kuin iloa, mutta en kyllä jätä työtä kesken. Sentään yli kolmasosa blokeista on jo valmiina.
Ylimmässä blokissa yrittää keskellä olla sitruuna, jota ommellessani kokeilin ensimmäisen kerran kaarevaa saumaa tilkkutyössä. Oli vaikeaa. Alempi blokki oli helppo, mutta se piti koota ärsyttävän pienistä palasista.

Nämä kaksi tilkkua syntyivät kivuttomasti.

Ja taas aplikointia ja kirjontaa! Kirjontablokkiin olisi oikeasti tullut erittäin yksityiskohtainen kuvio, mutta oikaisin taas reilusti ja tyydyin pelkkään sydämeen.

2 kommenttia:

  1. Kaunis talvipeitto, vaikka onkin vielä vaiheessa. Kyllä sinä sisulla sen sata blokkia saat valmiiksi. Vaikka hammasta purren. Kauniita ovat nekin blokit.

    VastaaPoista