sunnuntai 28. elokuuta 2016

Viikkokatsaus

Taas on kokonainen viikko takanapäin. Parasta tällä viikolla oli  sieniretki, joka tuotti odottamattoman hyvän saaliin. Tiesin kyllä, että on hyvä sienivuosi, mutta silti yllätyin. Ja kyllä näitä sieniä piti etsiä, ja löytämisen riemu on aina oma lukunsa.

Tämä mustatorvisieni erottui maasta hyvin. Suurin osa lajitovereista kasvoi aivan sammalen sisässä.

Kantarellejakin löytyi.


Sienikori täyttyi vähitellen, ja onneksi mukana oli muovipusseja...

...joihin saatiin kaikki nämä sienet mahtumaan. Sieniä oli yhteensä kolmisenkymmentä litraa. Tässä ne odottavat käsittelyä.

Tulevalla viikolla ruokalistalla on sieniruokia. Eilen paistoimme torvisieniä iltapalaksi leivän päälle. Tänään tein kantarellipiirakan ja huomenna syömme sienikeittoa. Suurin osa sienistä päätyi pakastimeen.
Olin laiska ja käytin kantarellipiirakassa valmista pakastepiirakkapohjaa. Täytteessä on pannulla käytettyjen sienien lisäksi pari munaa, pari desiä kuohukermaa ja kourallinen juustoraastetta. Hyvää!

Viime torstaina olimme ratsastamassa. En ole varmaan puoleen vuoteen ratsastanut muilla hevosille kuin Piirrolla, mutta nyt menenkin Aatulla. Oli mukavaa vaihtelua ja huomasin, miten paljon helpompaa on olla Aatun selässä. Kuitenkin kaipaan Piirron tuomaa haastetta. Sen kanssa joutuu usein epämukavuusalueelle, mistä kummalla tavalla nautin.
Aatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti