sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Vähän vapaata

Pääsiäisen vapaapäivät tulivat hyvään saumaan: neljä päivää palauttaa paljon paremmin kuin kaksi.
Pitkäperjantain aamuna olin puolison kanssa pilkillä tuossa alapuolellamme olevalla järvellä. Kala ei ollut oikein syönnillään, mutta saimme sen verran ahvenia, että tein eilen eli lauantaina pienen kalakukon.

Oli aurinkoista mutta kylmää.

Karvainen kaverikin oli mukana.

Teimme pienen saaren rannan tuntumaan jäälle nuotion ja paistoimme makkaraa.

Minulta on ompeluinto ollut pitkään kadoksissa. Huomaan tutkivani kaikennäköisiä tilkkutyömalleja ja hypisteleväni kankaitani, mutta en saa vietyä ajatuksia toiminnan asteelle. pysähdyin miettimään, mistä jumitus voisi johtua. Tajusin, että syynä saattaa olla keskeneräinen Sadan blokin peitto, josta puuttuu reilu parikymmentä blokkia. Se ei inspiroi minua nyt yhtään, ja lähinnä ahdistun, kun näen peittoa varten keräämäni jämäkankaanpalat ompelupöytäni reunalla.

Tänä aamuna raivasin nuo materiaalit pois odottamaan sellaista aikaa, että haluan tehdä peiton loppuun. Ompelupöydälle vapautui hyvin tilaa, ja innostuin ompelemaan kaksi pientä säilytyskoria pienille, usein käyttämilleni tarvikkeille.

Tällaiset säilyttimet ompelin. Tukihuopa antaa niille muodon ja ryhtiä.
 Ompelupöytä vaikuttaa nyt paljon kutsuvammalta. Minun ei esim. tarvitse nyt raivata mitään pois päästäkseni käyttämään leikkuualustaa ja pitkää viivainta. Jospa tämä raivaus auttaisi ompelujumiin.

Nyt on siistiä! Tilaa saisi tietenkin olla enemmän, mutta olen tyytyväinen siihen, että minulla ylipäätään on tilaa omaan ompelupaikkaan, joka saa olla jatkuvasti esillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti