sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Pitkästä aikaa


Juhannus alkaa olla ohi, ja huomaan kirjoittaneeni viimeksi blogiini huhtikuussa. Otin kyllä esimerkiksi toukokuussa monista asioista kuvia sillä ajatuksella, että tallentaisin ne tänne, mutta ajatuksen asteelle jäin. En muista, milloin olisin ollut viimeksi toukokuussa niin väsähtänyt kuin nyt olin. Moni asia varmaan vaikutti tähän: työhön liittyvät muutokset ja paineet sekä myöhässä edennyt kevät etupäässä. Nyt alkaa onneksi helpottaa.

Minua harmittaa, etten tullut tänä keväänä tallentaneeksi pihan heräämistä kesään. Omenapuut kukkivat vasta vähän ennen kesäkuun puoliväliä, ja syreeni kukkii nyt juhannuksena.

Tämän kuvan otin viime viikolla. Silloin koristeomenapuu oli parhaimmillaan. Kuva ei kylläkään tee kukinnalle oikeutta.



Kanat sain Kotipihaan vasta toukokuun puolivälissä, sillä yöt olivat siihen asti liian kylmiä. Minulla on nyt kuusi munivaa kanaa ja yksi kukko. Kanat ovat munineet hyvin: lähes joka päivä pesissä on ollut viisi tai kuusi munaa. Puolitoista viikkoa sitten kuitenkin kolme maatiaiskanaa alkoi hautoa. Niiden alla on yhteensä 14 munaa. Jos haudonta onnistuu, tipujen pitäisi kuoriutua heinäkuun alkupäivinä.
Kanat hautovat sopuisasti. Annan niille erityishuomiota viemällä syötävää haudontamökkiin.

Haudonnan ajan kukko liikuskelee kolmen kanan kanssa.
Toukokuun lopussa perustimme peruna- ja kasvimaan, sillä tontillamme on runsaasti tilaa. Lannoitimme maata kuivikkeella, jota kertyi talven aikana kanalasta.
Kylvin mm. erilaisia salaatteja, pinaattia, lehtikaalia, tilliä ja mangoldia. Lisäksi on pitkät rivit perunaa sekä kelta- ja punasipulia. Kaikki kylvetty ja istutettu on hyvällä alulla.

Tässä näkyy alkutilanne noin neljä viikkoa sitten.
 Puolisoni innostui perustamaan pienen mansikkavijelmän, mistä olen iloinen. Hän istutti noin viisikymmentä tainta. Ne olivat pakastettuja - en tiennyt, että sellaisiakin on. Ne näyttivät aika mitättömiltä, mutta ihmeen hyvin ne kuitenkin ovat alkaneet kasvaa. Lajike on Polka.
Tässä on mansikan taimia noin viikko istuttamisen jälkeen.
Viime aikojen tekemiseni kytkeytyvät kotiympäristöön ja hyvä niin. Teimme kuitenkin heti kesäloman alussa pienen matkan kauniille saarelle viehättävään kaupunkiin. Menisin sinne mielelläni uudestaan.

Sää oli kaunis ja oikeasti kesäinen.

Matkakohteessa alppiruusut olivat täydessä kukassa. Minun pensaissani on paljon nuppuja, joten jään odottelemaan kukintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti