lauantai 19. elokuuta 2017

Iloa kasvihuoneesta 1

Vaikka kasvihuone on ollut käytössäni vasta noin kolmen viikon ajan, olen ilokseni saanut sieltä jo satoa. Onneksi löysin vielä loppukesästä muutamia valmiita taimia, jotka selvästi viihtyvät kasvihuoneen lämmössä.

Amppelista tulee keltaisia kirsikkatomaatteja. Raakileita on runsaasti.

Istutin taimia muurauslaastisammioihin. Tässä sammiossa on pensastomaatti, paprika ja basilikaa.

Kylvin Zilga-viiniköynnöksen alle itämaista salaattisekoitusta, joka kasvaa kasvihuoneolosuhteissa nopeasti.

Tässä sammiossa kasvaa paprikaa ja korianteria.

Somerset seedless -viiniköynnöksen alle kylvin basilikaa, joka on vielä aika pienellä taimella.



Tähän sammioon istutin kaksi kasvia talvehtimaan: vasemmalla on Supaga-viiniköynnös ja oikealla wisteria eli sinisade. Voi olla toiveajattelua, että se selviäisi tällä korkeudella. Yritän kuitenkin. Istutin köynnösten juurelle muutamia mansikan rönsytaimia juurtumaan. Aion siirtää ne mansikkamaalle syyskuussa. Tuo sammion vasemmassa laidassa oleva harmaa putki on itse väsätty altakasteluratkaisu. Hyödynsin rikki menneen imurin letkun ja tein kaikkiin sammioihin vastaavan systeemin. Kuulemma etenkin viiniköynnös pitää siitä, että se herätetään keväällä kaatamalla putken kautta vähitellen lämmintä vettä juurille.

Nautin siitä, että saan omalta pihalta niin monia aterioiden aineksia. Itämaisen salaatin kauniit versot innostivat minua: halusin koristella niillä jotain. Tein tex mex -voileipäkakun, jota syömme tänään iltapalaksi. Jälleen yllätyin siitä, kuinka nopeasti ja vaivattomasti voileipäkakku valmistuu.

Kakun täytteenä on kanaa tomaattisalsakastikkeessa sekä guacamoleen sekoitettua paprikasilppua. Koristeena on kasvihuoneen antimia ja murskattuja tortillasipsejä.


1 kommentti:

  1. Upea kasvihuone sinulla! Itselle on tulossa tuosta hieman pienempi malli ja haaveilen myös viinien kasvattamisesta täällä keski-suomessa. Onnistuiko talvehtiminen hyvin? Olisiko antaa hyviä vinkkejä aloittelevalle kasvihuoneharrastajalle? Keräilemään vinkkejä vähän sieltä ja täältä, ettei menisi iso työ hukkaan ��

    VastaaPoista