sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Oma huone

Kasvihuone valmistui eilen. Syöksytorvet pitää kiinnittää vielä, mutta muuten kaikki on kunnossa. Huone, Kivikankaalta tilattu Juliana Premium (10,9 m2), vaikuttaa aivan unelmalta. Näin sen pari viikkoa sitten Pietarsaaressa Kivikankaan näyttelyalueella, ja valintani oli sillä selvä.
Minusta tuntuu jo nyt, että tätä hankintaa en tule katumaan. Eilen illalla vain istuin huoneessa ja ihmettelin, kuinka hienosti automaattiset luukunavaajat toimivat.

Tässä huone on vielä hieman keskeneräinen. Tikapuut ovat vielä sisällä ja rakennustarvikepöytä huoneen edessä.Tässä sisänäkymää tältä aamulta. Sain eilen istutettua muutamia kasveja, esim. kaksi viinirypäleköynnöstä huoneen päädyssä oleviin maahan upotettuihin, pohjasta avoimiin sammioihin. Lisäksi löysin edullisesti viimeisiä taimia (paprikaa, chiliä) ja esim. amppelitomaatin läheisestä puutarhaliikkeestä. Seinät ovat ulkopuolelta vielä kosteat yön jäljiltä. Nautimme aamupalan kasvihuoneessa, ja se oli oikein miellyttävää.

Huoneessa on erittäin toimiva ja mietitty oviratkaisu: leveät pariovet voi aukoa monella eri tavalla. Kun alaovet ovat kiinni, eivät vapaana vaeltelevat kanat mene huoneeseen. Toivottavasti ne eivät hoksaa pyrähtää oven yli sisään. Oviaukossa on hyvin matala kynnys, ja kottikärryt on helppo työntää sisälle. Pieni tynnyri on sadeveden keruuta varten ja odottaa syöksytorvien asennusta. Haluaisin tuollaiset tynnyrit joka nurkalle.
Automaattiset tuuletusluukut toimivat hienosti.

Luukkuja on neljä.
Kirjoitan jossain vaiheessa postauksen huoneen rakentamisen vaiheista. Huoneen perustuksineen  rakensivat taitavasti puolisoni ja hänen isänsä. Minä olin apulaisena: koetin huolehtia, että oikeat tarvikkeet ovat aina käsillä, ja siivosin työmaata. Yhteistyön tulos on hieno!


2 kommenttia: