lauantai 24. tammikuuta 2015

Kotitekoisia lihapiirakoita

Tänään teimme puolison kanssa yhdessä ison erän lihapiirakoita. Näissä on sen verran monta työvaihetta, että on mukava, kun tekijöitä on kaksi. Minä tein taikinan, kaulitsin ja täytin piirakat, kun taas puoliso valmisti täytteen ja uppopaistoi piirakat. Ohjeen otimme Hellapoliisilta.
Tässä on valmis lihapiirakka. Ennen tätä tilannetta piti suoriutua monesta vaiheesta.



Tässä osa piirakoista odottaa paistumaan pääsyä.


 Piirakat paistuvat rypsiöljyssä.



Paiston jälkeen liiat öljyt valutetaan talouspaperiin. 



Sitten hetkeksi liinan alle lepäämään.


Valmista! 
Piirakoista tuli erittäin hyviä. Suuri osa noin kolmestakymmenestä piirakasta menee pakastimeen, josta niitä voi ottaa sulamaan vaikka talviseksi retkievääksi tai välipalaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti