sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukuun viikko 3

Taas on sunnuntai ja yksi nopeasti kulunut viikko takana. Maanantain ohjelmaan kuului tuttuun tapaan ratsastaminen. Sain ratsastaa Aatulla, josta kovasti pidän. Se on paksun talvikarvan kasvatettuaan erityisen ihana ilmestys. Aatua käytetään terapiahevosena, mitä en yhtään ihmettele. Se on niin vakaa, luotettava ja ystävällinen.

Aatun olemus on pehmeä ja lempeä.

Aatu kentällä

Tällä viikolla olen neulonut ja kuunnellut samalla Seitsemää veljestä äänikirjana. Se on ollut hyvä yhdistelmä: Kiven kieli pääsee oikeuksiinsa kuultuna ja kaksi paria pitkävartisia villasukkia syntyi melkein huomaamatta.


Nämä sukat on neulottu Regian ohuehkosta liukuvärjätystä villalankasta. Värimaailman ovat suunnitelleet neulotuista joulupalloista tunnetut norjalaiset Arne ja Carlos. Regian langat ovat mielestäni ihania: niistä syntyy pehmeät, jalkaan hienosti mukautuvat sukat.


Perjantaina ompelin hieman, esim. pari patalappua, jotka työkaverini osti minulta. Settiin kuului myös yhteensopiva leivinliina, jota en muistanut kuvata. Olen nyt joulun alla myynyt jonkin verran tekemiäni käsitöitä ja ilokseni saanut kasaan sen verran rahaa, että voin lähettää tilkkupinnan tikattavaksi Töölön tilkkupajaan.



Patalappusetti

Eilen aloitin lapaset, jotka saattavat tällä kertaa tulla omaan käyttööni. Lanka on suomalaista Tuku wool -lampaanvillaa. Ohjeen kirjoneulekuviokarttoineen löysin Ravelrystä.

Lapasten varsiin neulotaan valepalmikkoa. Voi kun pian pääsisin siirtymään kirjoneuleosioon.


Tänään tytär leipoi piparkakkuja. Hän käytti uutta isoa lumihiutalemuottia.

Lumihiutalemuotilla syntyy hienoja pipareita.

Tässä pari valmista yksilöä odottamassa koristelua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti