torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden viimeiset

Teki mieli kokeilla keittiössä jotain uutta mutta vaivatonta. Tein Yhteishyvän joulukuun ruokaohjevihkosen ohjeella saaristolaisleipää. Sen valmistaminen oli erittäin helppoa: mittasin vain ainekset keittiöapulaiseen sekoittumaan. Puolitin ohjeen, ja lopputuloksena oli kaksi herkullista sopivasti makeaa vuokaleipää.

Löysä taikina kaadettiin leipävuokiin ja sen annettiin kohota vajaa tunti ennen uuniin laittoa. Kaljamaltaat erottuvat taikinasta selvästi.


Valmiit leivät


Koska neulominen tuntuu taas mukavalta, investoin huippuhyviksi kehuttuihin hiilikuitupuikkoihin. Olisinkohan markka-aikana ostanut 90 markkaa maksavat puikot? No, nyt ostin melkein 15 euroa maksavat puikot.

Testasin puikkoja heti aloittamalla miesten sukat. Hyvin luisti neulominen, sillä ensimmäinen sukka syntyi yhden illan ja toinen toisen illan aikana.


Lanka on Pro Lanan Wintertraumia, jossa on mukana ripaus joustavuutta lisäävää elastaania. Oli hyvä neuloa ja lopputulos oli pehmeä mutta napakka, puolison jalkaan istuva. Kun tällaisten lankojen makuun pääsee, eivät enää seiskaveikka ja nalle houkuta, vaikka mielelläni suomalaista suosisinkin.



Käsitöiden tekeminen lataa akkujani, ja sain ommeltua Talvipeiton seitsemännen blokin, Koulutalon.


Blokki onnistui hyvin, mutta harmittaa tuo niin selvästi Amerikan lippua muistuttava lippu. En kuitenkaan innostunut muuttamaan sitä toisenlaiseksi.



Käsityöintoa riitti vielä siihen, että sain toissakesänä valmistuneen tilkkupinnan ja siihen kuuluvan beigen taustakankaan valmisteltua koneellista tikkausta varten. Lähetän ne alkuviikosta Töölön Tilkkupajaan Soile Kivisen tikattavaksi. 

Tälle peitolle pitäisi keksiä sopiva nimi. Ajattelin jotain tyyliin " Ilonaiheita", sillä peitossa on kuvattuna monia arkisia asioita, joista pidän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti