keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kerppuja


Olen tehnyt iltaisin kerppuja kanatarhan väen talvipiristykseksi. Kanat kuulemma syövät niitä mielellään talvella ja ne tarjoavat ravinnon lisäksi puuhaa ja ajankulua. Monet tuntuvat kokoavan kerppuja kesäkuun alussa. Ajattelinkin jo, että myöhästyin, mutta luin jostain, että ennen vanhaan esim. lampaiden ja vuohien kerput tehtiin heinänteon ja sadonkorjuun välisenä aikana eli juuri näihin aikoihin. Nyt on niin helteistä, että kerput kuivuvat hyvin: pari päivää sitten tekemäni niput ovat jo lähes ritisevän kuivia mutta vihreyden säilyttäneitä. Niitä roikkuu pitkin pihaa suojaisissa, ilmavissa paikoissa, ja aion ripustaa ne piakkoin puuliiterin kattoon odottamaan talvea. Operaatiota pitää vielä jatkaa, sillä hellettä tuntuu riittävän ja haluaisin reilun määrän kuivaa vihreää talveksi.Tänä iltana tein kerppuja vatunvarsista, horsmasta ja omenapuiden vesiversoista. Toivottavasti ne maistuvat talvella. Nokkonen on kuulemma kanoille terveellistä herkkua, joten huomenna voisin niputtaa nokkosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti