lauantai 14. kesäkuuta 2014

Hyvä päivä

Joskus oivalsin, että minulle hyvään päivään kuuluu kolme asiaa: jotain konkreettista käsillä tekemistä, kosketus eläimeen ja esteettinen elämys. Kaksi ensin mainittua ovat liittyneet tähän  tavalliseen lauantaihin aivan huomaamatta. Aloitin aamun leipomalla pullaa eli käsillä tekemisen osuus toteutui.


Kosketuksia eläimiin tulee kolmen koiramme ja tipujen kanssa, mutta tänään sain olla myös hevosen kanssa kosketuksissa. Leipomisoperaation jälkeen menin ratsastamaan naapurikunnan puolella sijaitsevalle Helin tallille, jossa minulla on vakiotunti lauantaisin. Sain ensimmäistä kertaa ratsukseni Sällin, muutama viikko sitten tallille tulleen suomenhevosruunan.  Oli hieno tunti. Pidin Sällistä heti, ja tuntui luontevalta ratsastaa sillä. Se on tasainen, rauhallinen ja luotettavan oloinen. Tunnilla tuli oikeastaan esteettisiä elämyksiäkin, kun sai aistia komean liinaharjaisen suomenhevosen selästä kesäkuista maalaismaisemaa. Voi kun minulla olisi laittaa tähän Sällin kuva, mutta ei ollut kameraa
mukana tallilla. Laitetaan sen sijaan kuva orrella istuvasta kukkopojasta.



Päivä on siis ollut oikein hyvä. Illalla saattaa olla lisää elämyksiä tiedossa, kun menemme paikalliselle tanssilavalle tanssimaan. Siellä soittaa Myrskytuuli-niminen orkesteri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti