lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leivontaa ja ompelua

Aloitin juhannuspäivän aamun leipomalla. Ensin tein sämpylätaikinan ja sen kohotessa leivoin raparperi-mascarponepiirakan. Olen innostunut erityisesti sämpylöiden leipomisesta, sillä näin lomalla on kunnolla aikaa vaivata ja kohottaa taikinaa. Se kyllä palkitsee leivottavuudessa ja lopputuloksessa. Näiden sämpylöiden taikinaa kohotin tunnin, ja ne saivat kohota toisen tunnin sämpylöiksi pyörittelyn jälkeen. Tarkoitus on, että teemme päivällä ruuaksi kalahampurilaisia, joihin tulee täytteeksi miehen uistelemaa kuhaa tai haukea fileenä. Lisukkeeksi tulee vielä itse tehtyä majoneesia sekä salaattia omasta kasvilavasta. Ei siis mitään roskaruokaa!






Sää ei houkuttanut koko päivänä ulos, joten illalla ompelin toiseksi viimeisen eli blokin numero 11 Fat Quarter Shopin Designer Mystery Block of the Month 2013 -peittoon. Tämä on vähän kuin kirjakerho: joka kuukausi posti tuo minulle Texasista pienen paketin, jossa on kankaat ja ohjeet kuukauden blokkia varten. Yleensä olen ommellut blokin saman tien, mutta pariin kuukauteen ompelu ei ole inspiroinut lainkaan. Siksi minulla ovat olleet kaksi viimeistä blokkia ompelematta.
Yritän saada blokin 12 huomenna valmiiksi. Leikkasin ja silitin jo palat sitä varten. Sitten pääsen kokoamaan peiton pinnan valmiiksi. Ja tekemään reunuksia, joissa tulee olemaan aika iso työ.



Blokki 11


Blokin 12 osat 

Ompelukaverini







3 kommenttia:

  1. Oikein kiinnostavan blogin olet aloittanut! Pitänee ruveta seuraamaan... :) Terkkuja Siilinjärvi-Jyväskylä-Joutsa-akselilta! En ole itse jaksanut koskaan kirjoittaa blogia, mutta Instagramia päivitän melko säännöllisesti. Kuvia elämästäni on siis osoitteessa instagram.com/kylpyankka. Sivusto toimii parhaiten tietokoneella, jos ei itse "instaile". Oikein mukavaa kesälomaa!

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla ja tervetuloa. Kävin katsomassa kuviasi - arvasin oikein! Samoin mukavaa kesää ja poikkea, jos/kun olet maisemissa.

    VastaaPoista
  3. Käyn melko usein eräällä leipomolla, joten saatanpa vaikka poiketakin joku päivä!

    VastaaPoista