Ensin vatkasin koneen sekoituskulhossa kaksi oman kanatarhan munaa vaahdoksi. Vaahtoon lisäsin lorauksen glukoosisiirappia, hieman vaniljaa sekä kaksi desiä kuohukermaa ja kaksi desiä maitoa. Seuraavaksi vaihdoin koneeseen sekoituskulhon tilalle jäätelöosan, johon kaadoin jäätelömassan pyörimään.
Tässä kuvassa näkyy pakastimessa säilytettävä jäätelökulho, jossa jäätelömassa jähmettyy. |
Jäätelömassa pyöri kulhossa noin 20 minuuttia, ja jo silloin sen rakenne oli oikein hyvä, aavistuksen pehmismäinen. Lisäsin loppuvaiheessa massaan hieman kaurakeksimuruja ja kinuskikastiketta.
Lopputulos oli kerrassaan herkullinen. Lapset antoivat annoksilleen arvosanaksi 9 ja totesivat, että jatkossa tätä voi tehdä viisinkertaisen annoksen. Kone on sen verran iso, että annoksen voi huoletta
kaksinkertaistaa, jolloin valmista jäätelöä tulee reilu litra. Jatkan jäätelökokeiluja huomenna, jolloin
aion korvata kerman turkkilaisella jugurtilla . Mausteeksi ajattelin hunajaa ja pekaanipähkinärouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti