tiistai 30. kesäkuuta 2015

Talvikanalan suunnittelua

Piirsin tänään millimetripaperille ajatukseni siitä, miten pihassamme olevan kesähuoneen (n. 8m2) voisi muuttaa talviasuttavaksi kanalaksi. Tai piirustukseni hahmottelee sisätilan toimintojen järjestelyjä sen jälkeen, kun kesähuone on lämpöeristetty. Tuo eristäminen on tietenkin suurin ja haastavin työ. Jospa tämä ajatus kuitenkin lähtisi vähitellen toteutumaan.

Apuna suunnittelussa minulla oli Kirsti Hassisen erinomainen kirja Omat kanat, omat munat - pihakanalan perustaminen. Siinä esiteltävän pienen pihakanalan piirustuksia voi melkein suoraan soveltaa tapauksessamme käytäntöön.


Pienessä talvikanalassa olisi huoltotila, jossa on paikat rehulle, kuivikkeelle ja muulle tarpeelliselle. Verkkoseinä erottaisi huototilan kanojen osastosta, jossa on tietenkin pitkä nukkumaorsi, munintapesät ja hiekkakylpylaatikko. Takaseinälle tulisi tämänhetkisen kanatarhan takaterassille johtava luukku, jonka kautta kanat voisi päästää sopivalla säällä ulos.



Yksi vaihtoehto olisi koettaa löytää kohtuuhintainen eristetty, siirrettävä, ikkunallinen varastorakennus/jalasmökki, jonka sitten sisustaisi suunnilleen näin. Onneksi lokakuuhun on vielä aikaa. Silloin kanat pitää siirtää talvitiloihin. Toki voimme viedä ne taas appivanhemmille tuohon lähistölle, mutta mielelläni pitäisin ne Kotipihassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti