lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannus

Juhannus on Kotipihassa yksi viikonvaihde muiden joukossa emmekä tee silloin mitään erityistä. Hyviä ruokia on kuitenkin valmistettu.
Juhannusaattona leivoin pitaleipäsiä Kinuskikissan ohjeella. Keittiöapulainen vaivasi helposti leivottavan taikinan.


Sitten tein kreikkalaista kasvisvuokaa (munakoisoa, kesäkurpitsaa, sipulia, tomaattia, perunaa, oliiviöljyä, tomaattipyrettä ja persiljaa). Tässä vuoka on menossa uusiin (200 astetta, noin tunti). Unohdin kuvata valmiin ruuan, mutta tämä oli erittäin hyvää.




Tänään eli juhannuspäivänä söimme ulkona (=terassillamme).  Lapset löysivät vanhan Puuha Pete -pöytäliinan, jonka levitimme terassin pöydälle. Tarjolla oli vihreää salaattia, tomaatti-mozzarellasalaattia, itse leivottuja pitaleipiä sekä...


...tsatsikia, wokkikasviksia ja puolison itse valmistamaa kebablihaa riisin kanssa. 



Jälkiruuaksi tein keittiöapulaisella jäätelöä. Kokeilin vähän uudenlaista raaka-aineyhdistelmää (3 munaa, loraus glukoosisiirappia, 2,5 dl kreikkalaista jugurttia, rasia Pirkka appelsiinituorejuustoa ja 2 dl maitoa). Jäädytysvaiheessa lisäsin jäätelömassaan mukaan juoksevaa hunajaa pieninä pisaroina ja rouhittuja pekaanipähkinöitä. Tuli älyttömän hyvää!





 Kanatarhassa on ollut juhannuspäivänä mukava meininki.



Kaikilla linnuilla tuntui olevan tekemistä.

Kukin kävi vuorollaan kylpemässä hortensian alle muodostuneessa kylpykuopassa.





Vuokko voisi osallistua vaikka Juhannusneito-kisaan; sen verran hyvin se osaa poseerata kameran edessä.


Esterikin tulee mielellään kuvattavaksi: selvää juhannusneitoainesta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti